Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Bukhkalo S$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 19
Представлено документи з 1 до 19
|
1. |
Bukhkalo S. Prospects of using methods effective use of alternative energy [Електронний ресурс] / S. Bukhkalo, O. Olkhovska // Environmental problems. - 2016. - Vol. 1, Num. 2. - С. 129-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/envpr_2016_1_2_9 The article presents the possibility of the development of science-based concept of integrated processes complex enterprises energy mix (alternative energy and polymer wastes). A review of the literature and the necessary articles written on the subject: as technologies and economies develop and become more complex, energy needs increase greatly; types and methods of alternative energy, as well as the possibility of calculating the basic set of main economic indicators are classified; identified possible areas of work in obtaining the necessary information and results. The results of studies of complex innovative projects conducted as interuniversity cooperation.
| 2. |
Bilous O. Development of a food antioxidant complex of plant origin [Електронний ресурс] / O. Bilous, N. Sytnik, S. Bukhkalo, V. Glukhykh, G. Sabadosh, V. Natarov, N. Yarmysh, S. Zakharkiv, T. Kravchenko, V. Mazaeva // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 6(11). - С. 66-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_6(11)__9 Розроблено антиоксидантний комплекс для використання в оліях, жирах і продуктах харчування, що потребують збагачення біологічно активними речовинами рослинного походження. Досліджено раціональні умови одержання водно-етанольних екстрактів із рослинної сировини: кори дубу, листя евкаліпту та листя зеленого чаю. Отримано антиоксидант, що здатен запобігати окисненню жировмісних продуктів, зберігаючи їх високу поживну цінність. Антиоксидантні речовини природного походження дозволять створювати збалансовані за складом продукти з підвищеним строком придатності зі збереженням початкового природного складу та структури компонентів. Також розроблений антиоксидант є додатковим джерелом речовин, що допомагають організму боротися з вільними радикалами, що утворюються внаслідок фізичних і психічних навантажень. До складу антиоксидантів рослинного походження входять антиоксидантні вітаміни (токофероли та аскорбінова кислота), рослинні феноли та тиолові антиоксиданти (глутатіон, ліпоєва кислота), мікроелементи. Ці складові беруть участь у процесах гальмування окиснення. Також до таких антиоксидантів входять селен, цинк, фолати та інші речовини. Для планування експериментальних досліджень для кожного виду рослинної сировини щодо антиоксидантної активності виділених речовин використано повний факторний експеримент першого порядку. Виявлено синергізм дії антиоксидантних речовин за одночасного використання екстрактів із кори дубу, листя евкаліпта, листя зеленого чаю. Розроблений антиоксидант підвищує період індукції модельної речовини (олії соняшникової) у 2,7 разу, тоді як під час використання антиоксидантів окремо з кожного виду рослин найкращий показник збільшення періоду індукції склав 1,9. Отже, розроблений антиоксидант здатен сприяти збереженню якості та безпечності жировмісних продуктів харчування. Використання даного антиоксиданту може бути запропоновано для продуктів харчування людей, що потребують додаткового введення антиоксидантів і біологічно активних речовин до раціону харчування. Зокрема, це є важливим для спортсменів.
| 3. |
Sytnik N. Research of oxidative stability of vegetable oils for use in sport nutrition [Електронний ресурс] / N. Sytnik, V. Mazaeva, O. Bilous, S. Bukhkalo, V. Glukhykh, G. Sabadosh, V. Natarov, N. Yarmysh, T. Kravchenko, S. Zakharkiv // Технологический аудит и резервы производства. - 2019. - № 6(3). - С. 30–34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2019_6(3)__9
| 4. |
Bukhkalo S. I. Selection evidence-based methods for effective use of alternative energy [Електронний ресурс] / S. I. Bukhkalo, O. I. Olkhovska // Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2015. - № 44. - С. 69-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2015_44_18
| 5. |
Nikulshin V. R. Exergy analysis in modern investigaions (review) [Електронний ресурс] / V. R. Nikulshin, A. E. Denysova, S. I. Melnik, S. I. Bukhkalo // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2019. - № 15. - С. 8-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2019_15_4
| 6. |
Bukhkalo S. І. Innovative complex projects'2018/2019 realization in the examples and tasks [Електронний ресурс] / S. І. Bukhkalo, A. O. Ageicheva, S. P. Iglin, Yu. N. Hlavcheva, N. N. Miroshnichenko, O. I. Olkhovska, M. M. Zipunnikov, V. O. Olkhovska // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2019. - № 15. - С. 80-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2019_15_16
| 7. |
Ageicheva А. О. Ict usage peculiarities in startup projects translation [Електронний ресурс] / А. О. Ageicheva, S. I. Bukhkalo, A. Y. Vypovska, N. G. Pshychkina // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2020. - № 6. - С. 83-89. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2020_6_15
| 8. |
Zezekalo I. H. Acid treatments quality improving analysis through new working agents usage [Електронний ресурс] / I. H. Zezekalo, S. I. Bukhkalo, I. O. Ivanytska, O. O. Aheicheva // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2021. - № 1. - С. 18-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2021_1_5
| 9. |
Bukhkalo S. I. ICT usage implementation in startup projects translation [Електронний ресурс] / S. I. Bukhkalo, А. О. Ageicheva, M. V. Moskalenko, A. Y. Vypovska // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2021. - № 1. - С. 71-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2021_1_13
| 10. |
Porokhnia M. Defining features in the kinetics of sodium carbonate-bicarbonate solution carbonization and the quality of the resulting sodium bicarbonate crystals [Електронний ресурс] / M. Porokhnia, M. Tseitlin, S. Bukhkalo, V. Panasenko, T. Novozhylova // Eastern-european journal of enterprise technologies. - 2021. - № 4(10). - С. 38-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2021_4(10)__7 This paper reports a study into the influence of temperature and gas consumption on the carbonization kinetics (saturation with carbon dioxide) of sodium carbonate-bicarbonate solution. The study also examined the quality and speed of crystal formation in this process. This research is predetermined by the environmental problems faced by modern enterprises that produce purified sodium bicarbonate - an insufficient degree of carbonization and, as a result, excessive air pollution with carbon dioxide, which did not participate in the reaction during the process. This study addresses these particular issues. As a result of using specialized laboratory equipment, it was found that an increase in the absorbent temperature from 79 to 85 <^>oC leads to a decrease in the maximum degree of carbonization of the solution from 64 to 59 %. In contrast, the quality of the resulting sodium bicarbonate crystals improves but only in the range from 79 to 82 <^>oC. With a further increase in temperature, the quality stabilizes. It is shown that the carbonization rate increases with increasing specific consumption of the absorbent (carbon dioxide) and is characterized by a negative correlation with the value of oversaturation of the absorbent in terms of NaHCO3. The quality of sodium bicarbonate crystals decreases with increasing gas velocity. Thus, it was reasonable to assume that the established dependence of the kinetics of carbonization of Na2CO3 and NaHCO3 solution on the gas velocity in the apparatus is explained by the inhibition of CO2 absorption, which is caused by the diffusion resistance of sodium bicarbonate crystallization. To im-prove the quality of crystals and the productivity of carbonization by reducing the supersaturation in terms of NaHCO3, it is recommended to introduce a seed crystal in the zone of binding of crystals in the carbonization columns.
| 11. |
Bukhkalo S. I. Startup projects machine translation strategy in examples and problems [Електронний ресурс] / S. I. Bukhkalo, А. О. Ageicheva, Z. H. Derkunska, N. Pshychkina, A. Y. Vypovska // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2021. - № 2. - С. 63-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2021_2_12
| 12. |
Prishchenko O. P. Innovative methods of teaching the discipline higher mathematics to students studying chemical technology and engineering [Електронний ресурс] / O. P. Prishchenko, N. V. Cheremskaya, T. T. Chernogor, S. I. Bukhkalo // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2022. - № 1. - С. 30-37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2022_1_7
| 13. |
Prishchenko O. P. Examples of information technologies for reconstruction from the data of the spectrum of some classes of random function [Електронний ресурс] / O. P. Prishchenko, N. V. Cheremskaya, S. I. Bukhkalo // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2022. - № 1. - С. 38-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2022_1_8
| 14. |
Bukhkalo S. I. Professional competence formation while training field translation specialists [Електронний ресурс] / S. I. Bukhkalo, A. O. Ageicheva, O. M. Belyanskiy, M. V. Moskalenko, I.V. Rozhenko // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2022. - № 1. - С. 61-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2022_1_12
| 15. |
Bukhkalo S. I. Field translators professional competence formation peculiarities [Електронний ресурс] / S. I. Bukhkalo, A. O. Ageicheva, N. G. Psychkina, I. V. Rozhenko, O. M. Belyanskiy // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2022. - № 2. - С. 38-45. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2022_2_8
| 16. |
Zezekalo I. H. Bottomhole formation zone restoration mechanisms and methods [Електронний ресурс] / I. H. Zezekalo, S. I. Bukhkalo, I. O. Ivanytska, O. O. Aheicheva // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2022. - № 2. - С. 78-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2022_2_12
| 17. |
Bukhkalo S. I. Innovative learning methods during seminar classes at higher educational institutions [Електронний ресурс] / S. I. Bukhkalo, A. O. Ageicheva, I. V. Rozhenko, S. O. Shkil // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2023. - № 1. - С. 24-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2023_1_5
| 18. |
Bukhkalo S. I. Innovative approaches to teaching at higher educational institutions in examples and tasks [Електронний ресурс] / S. I. Bukhkalo, A. O. Ageicheva, O. M. Belyanskiy, M. V. Moskalenko, Zh. V. Derkunska, S. P. Iglin // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2023. - № 1. - С. 78-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2023_1_13
| 19. |
Bukhkalo S. I. The role of translation in cross-cultural communication [Електронний ресурс] / S. I. Bukhkalo, A. O. Ageicheva, S. O. Shkil, S. Y. Bolotnikov // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2023. - № 2. - С. 79-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2023_2_13
|
|
|